In Memoriam

S-a dus un om de valoare al orasului !

Tagged:  

Astazi 09.08.2015 il conducem pe ultimul drum pe doctorul Teighiu Vergica . Dumnezeu sa-l ierte !!! Se va pleca incepand cu ora 12.30 .

Aaron Swartz

Tagged:  
Aaron Swartz, 1986-2013

Adio, Adrian Paunescu

Tagged:  
Adio, maestre.

Dr Victor Gomoiu, un oltean cu merite deosebite în medicina

Victor Gomoiu

Graţie eforturilor profesorului universitar Mihail Şcheau, un gorjean de pe meleagurile Băleştiului, am putut intra în posesia unor date despre academicianul Victor Gomoiu, un pisc al medicinei româneşti în secolul trecut. Chiar dacă a fost mehedinţean la origine, academicianul Victor Gomoiu a fost important şi pentru istoria Gorjului fiind fondator al „Cercului poporanist” şi revistei „Şezătoarea săteanului”, Bumbeşti –Jiu. A colaborat pentru cele două iniţiative cu George Coşbuc şi G. Dumitrescu-Bumbeşti.

batranilor tei!

Tagged:  

E primavara.
Orasul infloreste, pe vechile strazi pietruite se ascund liceenii, de gura sloboda a lumii.
De la an, la an copacii au disparut, din ce in ce mai putini, primavara nu pare sa isi fi pierdut din frumusete. Multimea de copaci infloriti nu mai e multime!
In centru orasului, micul parc pare sa prinda viata, sa se tranforme de la o zi la alta, cand in luna de mai va mai aduce inca odata explozia de mireasma a florii de tei, asemeni unui miracol. Strainii zic ca avem un parc mic, eu zic ca am avut unul foarte frumos, poate si azi este frumos.

prima zi de liceu

Prima zi de liceu.

La Vinju Mare, codrul nu-i frate cu romanul

Tagged:  

Cati dintre noi au colindat dealurile de la Vinju-Mare?
Cati dintre noi stim de padurile de salcam de pe aceste dealuri?
Cativa "soimi ai patriei", ce si-au purtat copilaria prin aceste ochiuri de padure, ascultand povestile bunicilor despre haiducii ce si-au ascuns prada in sub ramurile acestor codri. Locuri cu denumiri ciudate: La Moldoveni, La Copacul Cu Pacate, Lacul Tanar, Valea Larga, Coasta de la Cotofana, In Vale si multe altele, par sa se piarda in trecut.

Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare Buturi Padurice Elesteu Vinju Mare

Domnul profesor Titi Furtuna

Tagged:  

Pasul apasat asterne tacerea printre noi. Toti isi cauta alramati locul. Clopotelul inca nu a sunat. Privirea e la tabla ingrijita.
- Buna ziua, e decizia care anunta ca trebuie sa sune clopotelul.

Emite conţinut