Liceul Dr Victor Gomoiu

PSD-ul, Nastase si Vinjenii

Acest partid, impreuna cu stramosii sai, au o veche traditie in orasul nostru.

De multe ori confundat cu o comuna, Vinju-Mare, vizitat de Iliescu, marele macho al politicii romanesti, si de catre diferite personalitati din umbra acestuia si a copilului sau de suflet, Adrian Nastase, ajuns astazi, intr-un sfirsit, in locul de unde se va intoarce cu ouale numarate, imi revine in minte o intamplare.

Lectia de fizica!

Fan Club Funeriu

Nu pot decat sa laud initiativa ministrului, in sfarsit, o frantura de adevar iese la suprafata si odata cu ele si lenesii liceelor noastre!

E singurul ministru care a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume! NU pot decat sa laud si sa sprijin initiativa.

Nu este jignire mai mare pentru un tanar ce isi incepe viata, decat sa ii furi inceputul. Cu totii stim cum dragii nostri colegi lua note mai mari la bacalaureat si erau niste analfabeti.

O umbra peste anii de liceu, dar usor, usor inlaturata de anii ce venira.
Domnilor profesori, puteti fura un inceput, nimic mai mult.

Tara saraca, oameni destepti.

Este adevarat.

Totusi de unde incepe acest calvar?
Aveam sa aflu raspunsul in una din calatoriile pe vremea cand eram student, de la un dascal octogenar.
In discutiile din compartimentul personalului, ne intrebam: cum putem fi atat de corupti, condusi de oameni incapabili, cum ajung in functiile cheie din tara noastra.
Ascultand vorbele noastre despre saracie, coruptie si incopetenta din tara asta, batranul tacut si posomarat raspunse neintrebat: "Noi, profesorii, suntem de vina".
Cum asa?
Raspunsul veni imediat.

Promovabilitatea exameniul de bacalaureat: 98 la suta!

Dr Victor Gomoiu, un oltean cu merite deosebite în medicina

Victor Gomoiu

Graţie eforturilor profesorului universitar Mihail Şcheau, un gorjean de pe meleagurile Băleştiului, am putut intra în posesia unor date despre academicianul Victor Gomoiu, un pisc al medicinei româneşti în secolul trecut. Chiar dacă a fost mehedinţean la origine, academicianul Victor Gomoiu a fost important şi pentru istoria Gorjului fiind fondator al „Cercului poporanist” şi revistei „Şezătoarea săteanului”, Bumbeşti –Jiu. A colaborat pentru cele două iniţiative cu George Coşbuc şi G. Dumitrescu-Bumbeşti.

Curtea scolii versus barul din centru

Acum cativa ani, curtea liceului era folosita ca loc de fotbal pentru tineri din Vinju-Mare, scolari, liceeni. In fiecare zi acestia se intalneau in curtea liceului si faceau sport. Aceast lucru a fost interzis de conducerea licelui.
Prima data a fost intrerupta pentru a satisface nevoia prefectului din acea perioada de a jucat tenis de camp, cand toata lumea privea cum se distreaza dansul si cum ei nu pot juca nici macar un tenis de picior. Mai tarziu insa, vicele avea sa se instaleze ca mare consumator al sportului alb.

Dan Trancota seful PIN, ciripitor la Securitate?

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor decide dacă Dan Trancotă, liderul Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) Mehedinţi a dat note informative Securităţii sub numele “Dorin”, în urma sesizării depuse de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în instanţă.

Dan Trancota

generatia 2008

O noua generatie de tineri a sfarsit cursurile liceului nostru.
Pasind mai departe in viata, le uram mult succes in viata. Mai jos este mesajul lor.

se cauta cel mai mare pupincurist din vinju-mare!

In urma unui comentariu lasat de un vizitator anonim a fost deschis subiectul despre o categorie sociala ce isi duc veacurile in Vinju-Mare si anume "pupincuristii".
In definitie vinjeana, cu riscul de a gresi, de aceea rog pe domniile voastre sa ma corecteze,genul de persoana care:

-stie si face orice, atata timp cat nu munceste.

-este cel mai bun prieten al "primarului", "directorului", nu conteaza cine este primar, director, atata timp cat este ceea ce trebuie sa fie.

Emite conţinut